Vrouwkracht Wereldkeuken

Een project met kruisbestuiving op het gebied van armoedebestrijding, participatie van migrantenvrouwen, gezonde leefstijl, ontmoeting, thema’s zoals racisme en discriminatie, werken met vrijwilligers, samenwerking met andere buurtinitiatieven, betrekken van ondernemers uit de buurt. 

Vrouwkracht wereldkeuken kookt in het  buurtrestaurantje in MAGMA Groningen te Vinkhuzien waar elke week gekookt word voor bewoners die het nodig hebben. Op dit moment nog op uitnodiging.

Vrouwkracht is een project om vrouwen vanuit allerlei culturen die in Vinkhuizen wonen een plaats in de maatschappij te geven. Veel vrouwen hebben verborgen talenten die letterlijk achter de voordeur wegkwijnen. Ze spreken soms bijna geen Nederlands, hebben nooit gewerkt, weten niet hoe je moet overleggen. In dit project leren ze hoe je samen iets opbouwt en kunnen daardoor zelfstandig verder. Koken vinden heel veel vrouwen leuk en vaak kunnen ze het goed. Door te doen, leer je het meest. Na een jaar kunnen ze weer doorstromen en is er weer plaats voor een nieuwe groep. Elke keer is er plaats voor zo’n tien vrouwen. Met Vrouwkracht hebben we een cateringbedrijfje opgezet en met de opbrengsten hebben de vrouwen zelf een groot deel van het keukenmateriaal bij elkaar verdiend.

Contactpersoon:

Nannek Jager: Telefoonnummer  06-55494655

Schuiven naar boven