Stichting Stay in Charge

Stichting Stay In Charge verzorgt verschillende jongerenprojecten, zoals het inmiddels vrij bekende project BASI. Naast BASI organiseert Stay In Charge ook om de week een open avond voor alle jongeren vanaf 14 jaar.
Tijdens deze avond wordt er elke keer een andere workshop aangeboden. Van sport tot communicatie, van religie tot muziek. Ook kunnen jongeren dan kosteloos mee-eten. Naast de jongerenprojecten is er ook 1 op 1 coaching voor jongeren mogelijk.

Paulien en Jeff zijn de gezichten achter stichting Stay In Charge. Daarnaast helpen er ook verschillende vrijwilligers/stagiaires tijdens de projecten.

Paulien coacht jongeren sinds 2015. Naast het coachen heeft ze diverse ervaringen in de jeugdzorg onder andere bij een justitiële jeugdinrichting, moeder-kind huis en een gezinsvervangend tehuis.

Paulien: “Mijn doel is om jong volwassenen zelf te laten ontdekken wie ze echt willen zijn en hoe ze meer hun eigen leven kunt invullen. Ik heb in mijn eigen leven veel problemen ondervonden en wil juist door die ervaring anderen ondersteunen om goed door de moeilijke periodes heen te komen.

Ik hoop wat bij te kunnen dragen in de levens van de anderen. Ik ben erg geraakt door het aantal zelfdodingen onder de jong volwassenen. Ze krijgen steeds meer stress en moeten voor hun gevoel aan steeds meer eisen voldoen. Ik hoop dat steeds meer mensen gaan inzien hoe belangrijk het is om jezelf echt te leren kennen, zodat je er achter komt wat jou echt gelukkig maakt. Negatieve gedachten hebben daar vaak een groot aandeel in, daarom gebruik ik meestal cognitieve gedragstherapie tijdens de coaching.

Veel te veel mensen leven hun leven op de automatische piloot en doen eigenlijk maar een beetje wat er op hun pad komt, terwijl er zoveel meer uit het leven te halen valt. Ik hoop jongeren te inspireren om hun hart te volgen”

Jeffrey heeft in zijn leven te maken gehad met meerdere depressies, angsten en verslavingen en heeft daardoor een dijk aan ervaring en expertise op dat gebied. Hij weet precies wat ervoor nodig is om je leven weer in balans te krijgen en kleur te geven.

Jeff: “Mijn doel is om jongvolwassenen weer richting te geven in hun leven, zichzelf te (her)ontdekken en om het beste uit het leven te halen. Ik weet als geen ander hoe het is om in een depressie te zitten, om angstig te zijn en niet meer te willen leven. Ik wil anderen ondersteunen om het leven weer kleur te geven.
Ik hoop te kunnen geven in dit leven en nuttig te kunnen zijn voor de ander. Er zijn zoveel mensen die het moeilijk hebben en die zich niet gehoord en/of gezien voelen. Ik wil daar verandering in brengen, want iedereen verdient een leven vol positiviteit en kleur!”

Paulien en Jeff
BASI

Voor meer informatie zie de website: StayInCharge.nl en bezoek onze Instagram pagina. 

Schuiven naar boven